2014. január 19., vasárnap

Áfonyás krém


  • 15-20 szem beáztatott aszalt áfonya (a vízmennyiség kb. 2-3-szorosa legyen az áfonya mennyiségének és kb. egy éjszakára áztassuk be)
  • 2 felszeletelt alma
  • 1 karikákra vágott répa
  • fél bögre lenmag darálva
  • víz


Az áfonyát a vízzel együtt, amiben ázott, tegyük a turmixgépbe, majd tegyük bele az almát, sárgarépát és keverjük, míg jó krémes nem lesz. Ha érezzük, hogy a turmixgép nem viszi rendesen a hozzávalókat, akkor öntsünk még vizet hozzá.

Az így kapott krémet keverjük el a ledarált lenmaggal. Azonnal fogyasztható!

Keverhetünk hozzá diót vagy kókuszt, esetleg kísérletezhetünk karobporral (szentjánoskenyér-liszt kakaópor helyettesítésére) is!

Tipp: készíthető belőle fagylalt is, illetve, ha még fél-egy bögre darált lenmagot hozzáadunk, majd az így kapott masszát egy tálban vékonyan eloszlatjuk és megaszaljunk, akkor kekszet is!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése