- 15-20 szem beáztatott aszalt áfonya (a vízmennyiség kb. 2-3-szorosa legyen az áfonya mennyiségének és kb. egy éjszakára áztassuk be)
- 2 felszeletelt alma
- 1 karikákra vágott répa
- fél bögre lenmag darálva
- víz
Az áfonyát a vízzel együtt, amiben ázott, tegyük a turmixgépbe, majd tegyük bele az almát, sárgarépát és keverjük, míg jó krémes nem lesz. Ha érezzük, hogy a turmixgép nem viszi rendesen a hozzávalókat, akkor öntsünk még vizet hozzá.
Az így kapott krémet keverjük el a ledarált lenmaggal. Azonnal fogyasztható!
Keverhetünk hozzá diót vagy kókuszt, esetleg kísérletezhetünk karobporral (szentjánoskenyér-liszt kakaópor helyettesítésére) is!
Tipp: készíthető belőle fagylalt is, illetve, ha még fél-egy bögre darált lenmagot hozzáadunk, majd az így kapott masszát egy tálban vékonyan eloszlatjuk és megaszaljunk, akkor kekszet is!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése