2013. december 24., kedd

Gazpacho (spanyol zöldségleves)

  • 2-3 felkockázott paradicsom
  • 1 felkockázott tölteni való paprika
  • 1 felkockázott uborka
  • 1 kis fej, felkockázott hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • magkeverék (napraforgómag, tökmag, fenyőmag, szójabab)

Tegyünk félre 4 evőkanálnyit a felkockázott paradicsomból, paprikából és uborkából, a többit pedig tegyük egy turmixkehelybe a fokhagymával, az olívaolajjal, ízlés szerint fűszerezzük, majd öntsük fel 5-6 dl vízzel, és hrrrruss! Tegyük bele a félretett zöldségeket és fogyasztás előtt hűtsük be 3 órára, tálaláskor pedig ízlés szerint szórjuk meg magkeverékkel!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése