- 10-15 nagyobb fej csiperkegomba (champion gomba)
- 10 dkg beáztatott napraforgómag
- 2-3 felkockázott paradicsom
- 1 nagyobb fej v. 2-3 kisebb fej felkockázott hagyma
- 1-2 ek citromlé
- só, bors, pirospaprika, petrezselyem, tárkony
Tisztítsunk, majd mossuk át a gombákat folyó víz alatt!
Öntsük le a vizet a beáztatott napraforgómagokról, majd aprítóban fél percig aprítsuk őket. Ha már krémszerű állagot kaptuk, tegyük bele a felkockázott paradicsomot, hagymát, illetve a megtisztított és felszeletelt gombaszárakat. Addig aprítsuk, míg egészen krémes állagot nem kapunk. Akkor keverjük hozzá ízlés szerint a citromlevet és a fűszereket.
Töltsük meg a gombákat az elkészült töltelékkel, díszítésnek szórhatunk a tetejére tárkonyt vagy petrezselymet és frissen fogyasszuk! Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése