2013. december 23., hétfő

Töltött gomba

  • 10-15 nagyobb fej csiperkegomba (champion gomba) 
  • 10 dkg beáztatott napraforgómag
  • 2-3 felkockázott paradicsom
  • 1 nagyobb fej v. 2-3 kisebb fej felkockázott hagyma
  • 1-2 ek citromlé
  • só, bors, pirospaprika, petrezselyem, tárkony

Tisztítsunk, majd mossuk át a gombákat folyó víz alatt!

Öntsük le a vizet a beáztatott napraforgómagokról, majd aprítóban fél percig aprítsuk őket. Ha már krémszerű állagot kaptuk, tegyük bele a felkockázott paradicsomot, hagymát, illetve a megtisztított és felszeletelt gombaszárakat. Addig aprítsuk, míg egészen krémes állagot nem kapunk. Akkor keverjük hozzá ízlés szerint a citromlevet és a fűszereket.

Töltsük meg a gombákat az elkészült töltelékkel, díszítésnek szórhatunk a tetejére tárkonyt vagy petrezselymet és frissen fogyasszuk! Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése